Ostanite povezani  *polje je obvezno!
  Vrh
  Image Alt

  Curasept svetuje: Nega ustne votline po posegih

  Curasept po dentalnih posegih

  Vodnik za izbiro nege ustne votline po posegih

  Po posegih v ustni votlini je ustna nega ključna, saj le s pravilno nego preprečimo poznejše zaplete.

  Čiščenje zobnega kamna

  Čiščenje zobnega kamna je postopek, ki ga običajno izvaja zobozdravnik ali ustni higienik. Poteka v več korakih in se lahko razlikuje glede na individualne potrebe posameznika.

  Redno čiščenje zobnega kamna je ključno za ohranjanje zdravih zob in dlesni ter splošnega zdravja. Ne le da preprečuje vnetje dlesni, izboljša ustno higieno, preprečuje slab zadah, zobno gnilobo in pripomore k splošnemu zdravju, temveč tudi ohranja nasmeh čudovit in samozavesten.

  Preberite več: 5 RAZLOGOV, ZAKAJ JE POMEMBNO REDNO ČIŠČENJE ZOBNEGA KAMNA

  Operirane dlesni

  Parodontalno zdravljenje s kirurškimi tehnikami, s katerimi se temeljito očisti prizadeto območje in kar najbolje obnovi tkivo dlesni.

  Po takih posegih je potrebno za hitro celjenje brez okužb ohranjati čista usta z uporabo antiseptičnih sredstev v obliki ustne vode in parodontalnega gela. Za pospešeno celjenje ran, ki nastanejo po operaciji, je priporočljiva uporaba sredstev, ki poleg antiseptika vsebujejo tudi hialuronsko kislino.

  Preberite: PARODONTALNA BOLEZEN: VZROKI, ZDRAVLJENJE IN PREPREČEVANJE

  Implantološki posegi

  Implantacija zob je postopek, pri katerem je zaradi invazivnosti izredno pomembno zagotoviti najvišjo stopnjo ustne higiene tako pred posegom kot tudi po njem.

  Zaradi posega je ščetkanje zelo oteženo, včasih pa tudi onemogočeno. Zato se za vzdrževanje maksimalne stopnje ustne higiene priporoča redno spiranje ust z visokoučinkovitimi antiseptičnimi ustnimi vodami, na mestu vsadka pa tudi lokalna zaščita z antiseptičnim gelom.

  Za hitrejše celjenje kirurške rane je priporočljiva uporaba ustne vode in gela, ki poleg antiseptika vsebujeta tudi hialuronsko kislino.

  Preberite več: KLORHEKSIDIN – ZLATI STANDARD V ZOBOZDRAVSTVU

  Protetični posegi

  Nadomeščanje zob s fiksno ali snemljivo zobno protezo zahteva tudi natančnejšo in temeljitejšo ustno higieno. Redno je treba čistiti tudi mesta med protezo ali mostičkom in delom dlesni, na katerega je nameščen(a).

  Takoj po posegu in vstavitvi so na nekaterih mestih možna vnetja in rane. Zato se po čiščenju priporoča izpiranje z antiseptično ustno vodo. Poleg tega je pomembno, da pri ščetkanju uporabljamo zobno pasto brez penila, natrijevega lavrilsulfata (SLS), ker ta zmanjša antiseptični učinek ustne vode. Če v ustih nastanejo ranice, lahko obolela mesta zdravimo z nanosom antiseptičnega gela.

  Preberite ZAKAJ SE JE PAMETNO IZOGIBATI ZOBNIM PASTAM, KI VSEBUJEJO SLS (NATRIJEV LAVRILSULFAT) 

  v

  At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.