Ostanite povezani  *polje je obvezno!
  Vrh
  Image Alt

  Od prvega zobka naprej

  od prvega zobka naprej

  Od prvih do stalnih zob: Pogled v svet otroške ustne nege

  Izraščanje zobkov

   

  Za lajšanje simptomov ob izraščanju zob z geli je torej pomembno, da vsebujejo učinkovine, ki mehčajo dlesen in pripomorejo k lažjemu izraščanju, hkrati pa učinkovito blažijo vnetje, pospešujejo celjenje ter aktivno ščitijo dlesen. Dobro je, da učinkovine gela ščitijo tudi novoizrasle zobke pred zobnimi oblogami, tako da ga lahko uporabljamo tudi za ščetkanje.

  Več o izraščanju prvih zobkov preberite v blogu: PRVI ZOBKI

  Večji otroci

  Pri nezadostni ustni higieni se razmnožijo škodljive bakterije, ki se hranijo z ostanki hrane in tvorijo zobne obloge, te pa kot prozorna in lepljiva prevleka prekrivajo površino zob.

  Tveganje za zobno gnilobo pri svojem otroku lahko zmanjšamo tako, da poskrbimo za redno ščetkanje zob z zobnimi pastami, ki remineralizirajo sklenino in dentin ter hkrati ščitijo pred kislinsko erozijo.

  Več o kariesu preberite v blogu: KARIES, BOLEZEN SODOBNEGA ČASA

  Ortodontsko zdravljenje

  Pri ortodontskem zdravljenju je treba predvsem pri fiksnih ortodontskih aparatih več časa in spretnosti nameniti čiščenju vseh zobnih ploskev in medzobnih prostorov. Sicer na slabo očiščenih mestih lahko nastane karies ali obolenje dlesni. Poleg mehanskega čiščenja lahko obvladujemo zobne obloge in preprečimo nastanek kariesa s posebnimi zobnimi pastami, ki ščitijo in remineralizirajo zobno sklenino.

  Več o ortodontskem zdravljenju preberite v blogu: KAKO SKRBETI ZA DOBRO USTNO HIGIENO MED NOŠENJEM ZOBNEGA APARATA

  v

  At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.