Ostanite povezani  *polje je obvezno!
  Vrh

  Beljenje zob in odstranjevanje zabarvanosti

  curaseptslovenija-odstranjevanje-zabarvanosti

  BELJENJE ZOB ALI ODSTRANJEVANJE ZABARVANOSTI

  BELJENJE ZOB ALI ODSTRANJEVANJE ZABARVANOSTI

  Barva zob je velik del tistega, kar ljudje najprej opazijo na kom, ki ga prvič pogledajo. Če njegovi zobje niso beli in svetli, lahko to vpliva na njegovo samozavest. Pogosto namreč zabarvane zobe povezujemo s slabo ustno higieno.
  Če nimate sreče, da bi vam narava podarila naravno bele in bleščeče zobe, lahko razmislite o beljenju zob. Vendar previdno, tudi beljenje zob ima lahko negativne posledice.

  Beljenje zob in odstranjevanje zabarvanosti

   

  Eden od vzrokov zabarvanja zob je zagotovo proces staranja, ki s sabo prinese veliko neprijetnih posledic na našem telesu. Zobje se zabarvajo zaradi tanjšanja sklenine, tako da dentin, ki je rumen, proseva skoznjo.

  Zabarvanje zob je lahko tudi posledica zunanjih dejavnikov, kot so kajenje, uživanje nekaterih živil, na primer kave, črnega čaja, alkohola in drugih temnih živil. Prav tako se zobje lahko zabarvajo zaradi slabe ustne higiene.

  Pri nekaterih ljudeh je barva zob dedna, tako da so ne glede na to, kako dobro skrbijo za svojo ustno higieno, njihovi zobje bolj rumeni, kot bi si želeli.

  Obarvanje zob lahko povzročijo še nekatera zdravila (tetraciklinski antibiotiki), pridružijo pa se majhne razpoke na zobeh in nabiranje zobnega kamna.

  Beljenje zob in odstranjevanje zabarvanosti

  Beljenje zob je primerno za osebe, ki imajo zdrave zobe (brez plomb) in dlesni.

  Preden se odločite za beljenje zob, se posvetujte s svojim zobozdravnikom, še posebej če imate:

  ⇒ občutljive zobe;

  ⇒ zobne restavracije;

  ⇒ zelo temne madeže ali samo en temen zob;

  ⇒ veliko zalivk ali kron;

  ⇒ vnete dlesni;

  ⇒ druge posebnosti.

  Beljenje zob je estetsko zobozdravstveni poseg, katerega namen je odstranitev madežev na zobeh, da površina zob postane bolj bela. To lahko storite doma ali pri zobozdravniku.

  Beljenje zob ne more povzročiti popolne spremembe barve, lahko pa posvetli obstoječi odtenek, da postanejo zobje za nekaj odtenkov bolj beli, kot so bili.

  Če želite posvetliti barvo zob, ne da bi pri tem poškodovali ali odstranili naravno zobno sklenino, morate dobro premisliti o metodi beljenja.

  Na trgu je ogromno različnih metod in izdelkov za beljenje zob. Pri izbiri moramo biti zelo previdni, saj so zobje samo eni. Če jih poškodujemo, so posledice lahko zelo težavne.

  Beljenje zob v ordinaciji se opravi s profesionalnimi belilnimi izdelki*, s katerimi dosežemo svetlejši in bolj bel odtenek zob. Za beljenje zob se uporabljata vodikov peroksid ali karbamid peroksid v različnih koncentracijah. Sredstva za beljenje zob delujejo tako, da prodrejo skozi sklenino, kjer kemično reagirajo s pigmenti, ki se obarvajo v svetlejše odtenke.

  Da bo postopek beljenja zob za uporabnika udoben, zobozdravnik uporabi gumijasto zaščito za usta ali ščit. Ta se udobno prilega sprednjemu delu zob, tako da vsaka zobna površina pride v stik z belilnim gelom. Pogosto je za pospešitev postopka lahko vključena LED luč.

  Ob rednih ponovitvah bo postopek na zobni sklenini posvetlil naravno barvo zob. Sklenina vsebuje pore, ki zlahka zadržijo madeže, barva vaših zob pa je odvisna od tega, kako sklenina odbija svetlobo, in od barve dentina pod njo.

  POMEMBNO!

  Po beljenju zob v ordinaciji lahko zobje postanejo preobčutljivi. Ob neustrezni zaščiti dlesni se te lahko poškodujejo. Pri čezmerni in pretirani uporabi vodikovega peroksida in karbamid peroksida pa so možne resnejše poškodbe zobnih tkiv. Zato po beljenju zob uporabimo izdelke, ki sklenino remineralizirajo in zobe zaščitijo pred preobčutljivostjo.

  curaseptslovenija-biosmalto-sensitive

  Linija Biosmalto sensitive bo po beljenju zob poskrbela za močno remineralizacijo sklenine in dentina, hkrati pa dolgoročno ščitila zobe pred preobčutljivostjo.

  Kompleti za beljenje zob doma so postali izjemno priljubljeni, saj so poceni in enostavni za uporabo. Vsebujejo manjše količine peroksida kot preparati za beljenje pri zobozdravniku*. Rezultati so podobni, le da je za dosego enakega učinka potrebnih več tretmajev in veliko več časa.

  Če se odločite za nakup takih kompletov, se prepričajte, da so izdelki v skladu z najvišjimi standardi, da so varni, učinkoviti in skladni s predpisano evropsko zakonodajo.

  Tudi pri tej metodi beljenja bodite pozorni na morebitne neželene učinke.

  Po beljenju obvezno uporabite izdelke, ki bodo poskrbeli za zmanjšanje občutljivosti ter remineralizacijo sklenine in dentina.

   

  * Zaradi neželenih učinkov sredstev za beljenje zob je EU septembra 2011 sprejela direktivo 2011/84/EU, ki uvaja bistveno strožje pogoje za promet in uporabo teh sredstev. Od 31. oktobra 2012 je tako določena najvišja koncentracija vodikovega peroksida, 6 odstotkov za zobozdravnike. Promet proizvodov, ki vsebujejo več kot 0,1 odstotka vodikovega peroksida, pa v prosti prodaji ni več dovoljen. Direktiva je povsem prepovedala uporabo izdelkov za beljenje zob pri osebah, mlajših od 18 let.

  Belilne zobne paste vsebujejo manj kot 0,1 % vodikovega peroksida ali karbamid peroksida, kar je popolnoma varna koncentracija za beljenje zob. Proizvodi, v katerih je koncentracija vodikovega peroksida nižja ali enaka 0,1 %, tako ne povzročajo sprememb v strukturi zobnih tkiv in se lahko uporabljajo kot kozmetični proizvodi, brez omejitev.

  Zobna pasta za beljenje zob CURASEPT GOLD LUX Whitening Luxury je najnaprednejša linija za beljenje zobne sklenine. Deluje v sinergiji z zobno ščetko. Odstranjuje snovi, ki povzročajo zabarvanje sklenine, gladi nepravilnosti na površini, remineralizira in krepi sklenino ter nežno in učinkovito beli zabarvane predele na zobeh. Zaradi nizkega faktorja RDA ne poškoduje sklenine.

  Učinkovitost zagotavlja napredna formulacija s kombiniranim delovanjem aktivnih učinkovin, ki nežno in učinkovito pobeli zobe, brez negativnih učinkov:

  HIDROKSIAPATITI – substituirani hidroksiapatit, konjugiran s citozanom, v kombinaciji s pravo koncentracijo fluorida močno remineralizira sklenino, gladi nepravilnosti na površini in jo tako okrepi.

  PEROKSIDON ima lastnost počasnega sproščanja kisika, ki prodre v strukturo sklenine in tako učinkovito deluje proti zabarvanosti zob z dolgoročnim učinkom.

  KARBAMID PEROKSID v kombinaciji s peroksidonom pospeši belilno delovanje in pomaga vzdrževati dolgotrajen učinek beljenja.

  Nanodelci zlata in srebra v kombinaciji z bioaktivnim ogljikom zobe zaščitijo pred kariesom in pomagajo pri odstranjevanju morebitnih trdnih oblog na zobeh.
  Optimalen učinek beljenja dosežemo, če zobno pasto uporabljamo na zobni ščetki CURASEPT GOLD LUX, ki ima ščetine z nanesenim aktiviranim ogljikom.

  Inovativna formulacija zobnih past CURASEPT LUX

  Priporočena je uporaba enkrat dnevno ob večernem umivanju zob 20 zaporednih dni. Beljenje lahko nato ponavljate mesečno. Med vmesnimi prekinitvami pa uporabite linijo Biosmalto Sensitive, ki bo po beljenju zob poskrbela za močno remineralizacijo sklenine in dentina, hkrati pa dolgoročno ščitila zobe pred preobčutljivostjo.
  Močno prisotne so zobne paste za beljenje zob, ki temeljijo na močni abrazivnosti (RDA).

  Kratica RDA pomeni relativno abrazivnost dentina in je standardizirano merilo za abrazivni učinek. Višji je RDA, večja je abrazivnost, nevarnejše je za sklenino. Varen RDA je do 70. Vse, kar je več, je zelo škodljivo za sklenino, dentin in zobni cement, zato zares odsvetujemo uporabo takih zobnih past.

  Dobra alternativa abrazivnim zobnim pastam so paste, ki vsebujejo bioaktiviran ogljik.

  Ta zahvaljujoč strukturi nanodelcev odstranjuje snovi, ki povzročajo rumeno zabarvanje sklenine.

  Linija zobnih past in ščetk Whitening Luxury je najnaprednejša linija za beljenje zobne sklenine. Deluje s sinergijo med zobno pasto in zobno ščetko ter faktorjem RDA le 49, kar pomeni, da je popolnoma varna in ne bo poškodovala vaše sklenine ali dentina.

  Brez dodanih belilnih sredstev in z napredno formulacijo s kombiniranim delovanjem aktivnih učinkovin bo nežno in učinkovito posvetlila vaše zobe.

  Whitening Luxury je edini sistem, ki poleg beljenja zob tudi remineralizira in krepi sklenino ter tako upočasnjuje njen naravni proces staranja.

  Z dodanim HIDROKSIAPATITOM, ki je konjugiran s hitozanom, v kombinaciji s pravo koncentracijo fluorida močno remineralizira sklenino, gladi nepravilnosti na površini in jo tako okrepi.

  Optimalen učinek beljenja dosežemo z zobno ščetko CURASEPT WHITE LUX, ki ima ščetine z nanesenim aktiviranim ogljikom.

  Beli zobje so resda v modi, pa vendar, preden se boste odločili za agresivne metode beljenja zob, dobro premislite. Ne glede na to, katero metodo beljenja zob boste izbrali, nikoli ne pozabite na pomen uporabe izdelkov, ki bodo po tretmajih vaše zobe ponovno remineralizirali in zaščitili pred preobčutljivostjo. Le tako bo vaš beli nasmeh ostal tudi zdrav. Če pa so vaši zobje močno zabarvani, svojega zobozdravnika povprašajte o namestitvi zobnih lusk.

  curaseptslovenija-luxwhite

  Whitening Luxury je edini sistem, ki poleg beljenja zob tudi remineralizira in krepi sklenino ter tako upočasnjuje njen naravni proces staranja.

  ZADNJE IZ BLOGA

  Zobna preobčutljivost lahko povzroči bolečino in nelagodje pri uživanju hrane in pijače. V tem blogu boste izvedeli več o vzrokih in simptomih ter učinkovitih načinih

  Razvoj zob pri ljudeh je kompleksen in dolgotrajen proces, ki se začne že pri zarodku okoli sedmega tedna nosečnosti s pojavom prvih zametkov mlečnih zob.

  Nič ni bolj nadležnega kot afte v ustih, ki ovirajo naše vsakodnevne dejavnosti. Z naštetimi petimi načini imate na voljo nekaj orodij, s katerimi lahko

  curaseptslovenija-odstranjevanje-zabarvanosti

  Beljenje zob in odstranjevanje zabarvanosti

  Barva zob je velik del tistega, kar ljudje najprej opazijo na kom, ki ga prvič pogledajo. Če njegovi zobje niso beli in svetli, lahko to

  IMATE VPRAŠANJE?

  Še niste našli rešitve za svoje težave v ustih?

  Pošljite nam vaše vprašanje preko kontaktnega obrazca in potrudili se bomo, da vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.

  v

  At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.

  S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberi več

  The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

  Close